Geldzaken

Kunt u moeilijk rondkomen of heeft u geldzorgen? Misschien bent u onlangs uw baan verloren, ligt u in scheiding of is er iets anders dat grote invloed heeft op uw financiële situatie. Het WOT kan met u meedenken, u adviseren en doorverwijzen naar de juiste instanties.

Heeft u geldzorgen? 

Heeft u hulp nodig bij het betalen van het lidmaatschap bij een vereniging, extra zorgkosten of bijvoorbeeld een winterjas of laptop voor uw kind? Of wilt u gewoon een keer met het gezin een uitstapje maken, maar ontbreekt daarvoor het geld? Gelukkig staat u er niet alleen voor. 

Speciaal voor de Schiedammers met een wat lager inkomen biedt de gemeente Schiedam hulp. Bezoek deze pagina voor meer informatie. 

Overzicht over uw financiën

Heeft u geen overzicht meer over uw financiën? Of maakt u uw post niet meer open, bang voor de volgende aanmaning? Er zijn allerlei situaties waardoor het even niet lukt om rekeningen te betalen of waardoor het moeilijk is om rond te komen met uw geld. Dan helpt het als iemand u hierbij ondersteunt. Het WOT kan samen met u bekijken hoe uw financiële situatie eruitziet. Soms blijkt dat u recht heeft op een aanvulling van uw inkomen. Met een goed overzicht kunt u uw problemen stap voor stap oplossen en voorkomen dat uw schulden verergeren.

Ook als er grote geldzorgen zijn of als u diep in de schulden zit, kan het WOT u helpen door u in contact te brengen met de schuldhulpverlening.

Inloopspreekuren

Elk WOT in Schiedam heeft verschillende inloopspreekuren waar u terecht kunt met uw specifieke vragen over geld. Daarnaast kunt u aansluiten bij een van de budgetcursussen. Hier leert u zelf uw administratie op orde houden. Ook wanneer u geen schulden heeft, kunt u terecht bij het WOT. Bijvoorbeeld wanneer u en uw gezin nauwelijks kunnen rondkomen van uw inkomen. In Schiedam zijn verschillende initiatieven waar u gebruik van kunt maken.