MENU
 

WOT projecten

WOT Schiedam is continue in beweging. Er onstaan steeds nieuwe inzichten om de processen rondom zorg en welzijn voor de Schiedammers te verbeteren. Door ervaringen en intensieve samenwerking met lokale partijen op het gebied van onder meer onderwijs, wonen en schulden worden behoeftes in Schiedam beter zichtbaar. In de loop van de tijd zijn de WOT-teams daarom uitgebreid met specifieke specialisaties, zoals WMO (Rogplus), gezinsproblematiek (Gezinsspecialisten van Minters) en schuldhulpverlening (StroomOpWaarts). Door maatwerkoplossingen beogen we samen in Schiedam intensievere zorg te voorkomen. WOT Schiedam wordt hierin onder meer ondersteund door het Instituut voor Publieke Waarden.

Voor een aantal ingewikkelende processen heeft WOT Schiedam een intensievere samenwerking gezocht in de vorm van (pilot) projecten, zoals het voorkomen van huisuitzettingen van gezinnen en het voorkomen van uitval bij jongeren. Hieronder een van de projecten die vanuit WOT Schiedam zijn ontwikkeld.

 

 
Aanpak Voorkomen Huisuitzettingen
Aanpak Voorkomen Huisuitzettingen

Het is heel dramatisch als je, door wat voor omstandigheden dan ook,  je huur niet meer kunt betalen. Je dreigt dan met je kinderen op straat te komen te staan. Gemeente Schiedam wil dat graag voorkomen.

Lees verder