MENU
WOT Nieuwland
Dr. Willem Dreesplein 2
3119 CW Schiedam
 
Route

nieuwland@wotschiedam.nl

Of maak gebruik van ons contactformulier

010 754 15 15

Telefonisch bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 20:00 uur.

AGENDA


Update i.v.m. het  Coronavirus 30 maart 2020 :

De locaties van het Wijkondersteuningsteam zijn vanaf 30 maart gesloten voor publiek, wel zijn wij telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 010 754 1515 tussen 8.00 tot 20.00.

U kunt tussen 9.00 en 17.00 direct doorverbonden worden met een WOT medewerker om samen te kijken of er een oplossing is voor uw vraag of alvast wat tips geven om te voorkomen dat uw vraag een probleem wordt. Wacht niet ! Bel ons!

Maandag

Alleen telefonisch bereikbaar

Dinsdag

Alleen telefonisch bereikbaar

Woensdag

Alleen telefonisch bereikbaar

 

Donderdag

Alleen telefonisch bereikbaar

Vrijdag

Alleen telefonisch bereikbaar

Weekend

Gesloten

WIJK INITIATIEVEN

 • Financieel Spreekuur

  Dit is elke maandag van 13:00-15:00 . Hier is geen afspraak voor nodig.

  Bewoners uit de wijk kunnen hier  terecht met vragen op financieel gebied zoals:

  • Vragen over schulden en beslag
  • Vragen over inkomen en het rondkomen met het inkomen.
  • Vragen over schuldhulpverlening

  Bezoeken
 • De Kansenfabriek Schiedam

  De Kansenfabriek is een plek in Nieuwland waar iedereen welkom is die wil ontmoeten en ontwikkelen. De kansenfabriek is een plek waar bewoners kunnen ontdekken waar hun talenten liggen, door begeleiding van vrijwilligers ondervinden zij het werken in verschillende beroepen. Het is een bolwerk van leren, werken, ontwikkelen en ontmoeten. De Kansenfabriek zorgt ervoor dat bewoners die lang uit het arbeidsproces zijn weer gemotiveerd raken om de draad van hun leven weer op te pakken.  De Kansenfabriek onderhoudt nauwe contacten met diverse netwerken, zoals een ondernemersnetwerk, het professionals netwerk van Nieuwland en de vrijwilligers/bewoners uit de wijk. De Kansenfabriek gaat uit van een groeipad. Beeld in de toekomst is dat de Kansenfabriek is uitgegroeid tot meerdere ontmoetingsplekken  waar vele activiteiten plaatsvinden zoals: workshops, ambachtswerkplaats, marktplein, kennisoverdracht, tuinbouwactiviteiten, sport en spel en kunst en cultuur. Het doel van de Kansenfabriek is om inwoners van Schiedam in een uitkeringssituatie en het bedrijfsleven in Schiedam dat op zoek is naar talent en capaciteit aan elkaar verbinden door:

  • Inwoners te activeren en motiveren op weg naar werk, studie of vrijwilligerswerk
  • Kennis en ervaring in de wijk aanwezig inzetten ten behoeve van activeren van inwoners
  • o.a. (oud)vakmensen als mentor inzetten t.b.v. begeleiding
  • Aanbod in netwerk Nieuwland inzetten, o.a. Taallessen door taalvrijwilligers
  • Bedrijven en bewoners te activeren en betrekken bij sociale stijging in Schiedam
  • Leefomstandigheden van bewoners zo gunstig mogelijk te maken op weg naar een andere toekomst
  • In de Kansenfabriek Nieuwland is IEDEREEN welkom en vooral Inwoners van Nieuwland in een uitkeringssituatie; Bedrijven en ondernemers in Schiedam; (Oud)-vakmensen in de wijk Nieuwland.

  In de Kansenfabriek zijn de volgende projecten ondergebracht of in ontwikkeling:


  Bezoeken
 • Kledingbank Nieuwland

  Heeft u kleding die een ander nog kan gebruiken, denkt u dan eens aan Kledingbank Nieuwland
  Heeft u nog kleding die u toch niet meer draagt of bent u aan het opruimen? De vrijwilligers van Kledingbank Nieuwland nemen ze graag in ontvangst. Dagelijks zetten deze vrijwilligers zich in om bewoners die het hard nodig hebben, van nieuwe kleding te voorzien. Ze sorteren de kleding en eventueel doen eventueel kleine reparaties.

  Komt u in aanmerking voor de Kledingbank?
  Bij Kledingbank Nieuwland bent u welkom met een pasje van het Wijkondersteuningsteam (WOT), Stroomopwaarts, Vluchtelingenwerk, Budgetbeheerders, De Voedselbank of uw zorgverlener. Per week mag u met een pasje 10 artikelen gratis meenemen.

  Kledingbank Nieuwland voor volwassen
  De hoofdvestiging van de Kledingbank is gevestigd in de Kansenfabriek, Meesterstraat 40. Hier zijn ook aanmeldformulieren verkrijgbaar en kunt u kleding inleveren. Op zaterdag is in de Kansenfabriek ook de AANVULWINKEL open, waar u voor kleine prijsjes huishoudelijke artikelen kunt kopen. Voor vragen en informatie kunt u contact  opnemen met Mary ( 06 268 334 10)

  Openingstijden:
  Dinsdag 09.30-11.30 uur
  Woensdag 13.00-16.00 uur
  Zaterdag    13.00-16.00 uur (met Aanvulwinkel)
  Op deze tijden kunt u ook kleding doneren.

  Kinderkledingbank
  De Kinderkledingbank is gevestigd aan de MCM de Grootstraat 19 en heeft naast kleding en schoenen ook speelgoed en kinderboeken. Voor vragen en informatie kunt u contact  opnemen met Ditte ( 06 192 932 89) of Mary ( 06 268 334 10)

  Openingstijden:
  Woensdag 13.00-16.00 uur
  Zaterdag    13.00-16.00 uur
  Op deze tijden kunt u ook kleding doneren.

  Neem gerust contact met ons op
  Email: kledingbanknieuwland@gmail.com
  Facebook: kledingbanknieuwland
  Contact algemeen: Christine Pauw ( 06 105 047 93)


  Bezoeken
 • Trefpunt voor statushouders

  Het Trefpunt is in eerste instantie ontwikkeld voor met name Eritreeërs en Syriërs die in 2016 naar Nederland zijn gekomen. Nadat ze huisvesting hebben gevonden breken er nieuwe fases aan, waar mensen behoefte hebben aan coaching en informatie over de Nederlandse samenleving.

  De medewerkers van het Trefpunt voorzien daarin en zijn nauw verbonden met de Wijkondersteuningsteams in Nieuwland en Groenoord. In de Kansenfabriek is plek om even rustig in de huiskamer te praten met anderen, de medewerkers staan altijd klaar met raad en daad. Taal- en computervaardigheden zijn competenties waarmee je in de Kansenfabriek aan de slag kunt. Taalcafé Het Werkt is daar een mooi voorbeeld van, maar ook NL Educatie, Novum en Taalkans organiseren lessen in de Kansenfabriek.


  Bezoeken
 • Voedselbank Tuinieren Schiedam

  Wie zijn wij? 
  Wij zijn een stel enthousiaste vrijwilligers met groene vingers. We zien steeds vaker dat mensen in nood afhankelijk zijn van de wekelijkse pakketten van de Voedselbank. Bij de afnemers van de voedselpakketten is dringend behoefte aan verse groente en fruit, vooral in gezinnen met jonge kinderen. Daarom zorgen wij voor verse producten.

  Doelstelling
  De stichting stelt zich tot doel groente en fruit te verbouwen voor de cliënten van de Voedselbank in Schiedam. Op biologische wijze worden groenten  en fruit verbouwd. De opbrengst gaat rechtstreeks in de pakketten van de Voedselbank. In november 2013 waren iets meer dan 200 gezinnen aangewezen op de pakketten van de Voedselbank.

  De Voedselbank Schiedam heeft een chronisch gebrek aan verse groente, de vrijwilligers van de stichting leveren een bijdrage door de pakketten met verse groente aan te vullen. Zo van het land, rechtstreeks in de pakketten.

  We hebben vrijwilligers uit alle lagen van de bevolking en met de meest verschillende achtergronden. We hebben vrijwilligers die werkloos zijn geworden, mensen die een parttime baan hebben, mensen die uit een oorlogsgebied komen, mensen die een uitkering hebben en gepensioneerden. Een paar mensen die een pakket van de Voedselbank krijgen helpen enthousiast mee met het tuinieren.


  Bezoeken
 • Klussendienst Nieuwland

  Bij Klussendienst Nieuwland kunt u terecht voor eenvoudige werkzaamheden in en om het huis, zoals een lamp vervangen, schoffelen in de tuin of hulp bij het halen van boodschappen. Voor deze en andere kleine klusjes staat de Klussendienst klaar voor wijkbewoners  bij wie het even niet  lukt om het zelf te regelen. Per klus wordt een kleine vergoeding gevraagd, afhankelijk van de omvang van de klus. We komen altijd vooraf even kijken wat precies de bedoeling is. De deelnemers van de klussendienst zijn vrijwilligers. We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden om ons team te versterken. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.
  U kunt telefonisch via 06-24583974 of via e-mail contact met ons opnemen van maandag t.m donderdag tussen 9.00 - 17.00 of langskomen op dinsdag tussen 12.00 - 14.00  bij Sammy Dekkari tijdens het inloopspreekuur in de Kansenfabriek, Meesterstraat 40a


  Bezoeken
 • Zelf een goed initiatief?

  Neem contact op met WOT. Schiedammer ben je samen!


  Contact