MENU
WOT Centrum-West
Sint Liduinastraat 58A
3117 CV Schiedam
 
Route

010 754 15 15

Telefonisch bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 20:00 uur.

AGENDA


Update i.v.m. het  Coronavirus 30 maart 2020 :

De locaties van het Wijkondersteuningsteam zijn vanaf 30 maart gesloten voor publiek, wel zijn wij telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 010 754 1515 tussen 8.00 tot 20.00.

U kunt tussen 9.00 en 17.00 direct doorverbonden worden met een WOT medewerker om samen te kijken of er een oplossing is voor uw vraag of alvast wat tips geven om te voorkomen dat uw vraag een probleem wordt. Wacht niet! Bel ons!

 

 

Maandag

Alleen telefonisch bereikbaar

Dinsdag

Alleen telefonisch bereikbaar

Woensdag

Alleen telefonisch bereikbaar

Donderdag

Alleen telefonisch bereikbaar

Vrijdag

Alleen telefonisch bereikbaar

Weekend

Gesloten

WIJK INITIATIEVEN

 • Avondspreekuur

  Voor de bewoners uit het postcodegebied 3111, 3116 en 3117 organiseert het WOT Centrum-West elke maandagavond tussen 18.30 en 20.00 uur een inloopspreekuur. Dit spreekuur is bedoeld voor bewoners die niet in de gelegenheid zijn om de spreekuren overdag te bezoeken. Tijdens de spreekuren kunt u terecht met korte vragen en zal een kort aanmeldgesprek met u worden gevoerd. Inlopen kan zonder afspraak.


  Bezoeken
 • Wijkochtend

  Elke vrijdagochtend is er van 09.30 uur tot 11.30 uur Wijkochtend in het WOT Centrum & West. U kunt hier terecht met allerlei vragen, maar ook om gezellig koffie te drinken. Loop gerust even binnen.


  Bezoeken
 • Eerste hulp bij administratie

  Wilt u hulp bij uw administratie, meld u dan aan voor de Eerste Hulp bij administratie op maandag van 18.30 tot 20.00 uur bij WOT Schiedam Centrum-West. Dit initiatief is in samenwerking met DOCK. Aanmelden kan via Miranda van Helden of Judith Grootfaam. Er kunnen maximaal 6 personen meedoen per bijeenkomst, dus geef u snel op. Hou voor actuele informatie onze facebookpagina in de gaten.


  Bezoeken
 • Meeleesclub

  Iedere maandagavonden tussen 18.30 en 20.00 uur wordt er een Meeleesclub georganiseerd. Hier kunnen volwassenen aansluiten die graag de Nederlandse taal beter willen leren beheersen. Er wordt gezamenlijk gelezen uit (vereenvoudigde) boeken. Dit gebeurt onder begeleiding van een vrijwilliger. Het is tegelijkertijd een laagdrempelige manier om andere wijkbewoners te leren kennen. Opgeven kan door te mailen naar WOT Centrum-West. Deelname is gratis.


  Bezoeken
 • Spreekuur 55+

  Ouder worden roept nieuwe vragen op: Kun je nog in je eigen huis blijven wonen? Heb je voldoende sociale contacten? Heb je hulp nodig bij je administratie? Op het spreekuur voor 55+ wordt met je meegedacht over de manier waarop je zo prettig mogelijk ouder kunt worden.
  Iedere eerste woensdag van de maand heeft de WMO-consulent spreekuur voor ouderen, familieleden en mantelzorgers bij WOT Centrum-West. Onze WMO-consulent (verbonden aan ROGplus) staat u graag te woordmet informatie en advies over diensten en voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn en zorg, financiën en vervoer. U kunt tussen 9.30 en 11.30 uur binnenlopen zonder afspraak. Wanneer uw vraag wat ingewikkelder is, maakt de WMO-consulent een vervolgafspraak, dit kan ook bij u thuis. Er wordt nauw samengewerkt met andere organisaties en dienstverleners. U kunt bij dit spreekuur terecht voor informatie en advies over:

  • Mogelijkheden voor hulp, verzorging en andere voorzieningen.
  • (Aangepaste) vervoersmogelijkheden.
  • Ondersteunining om in contact te komen met andere mensen
  • Ondersteuning bij zaken die uw overleden partner voorheen regelde.
  • Mogelijkheden rondom verhuizen,  omdat uw woning niet meer past door veranderde omstandigheden
  • (Huishoudelijke) zorg, doordat u bijvoorbeeld ziek of minder mobiel bent geworden
  • WMO-voorzieningen zoals een rolstoel of scootmobiel.

  Bezoeken
 • Wandelen vanaf Centrum Huisartsen

  Wilt u mensen ontmoeten en lekker wandelen? Wandel dan lekker mee! Iedere dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur kunt u samen wandelen vanaf het Centrum Huisartsen Schiedam, ’s Gravelandseweg 792 te Schiedam. De wandelingen worden georganiseerd door het Centrum Huisartsen Schiedam en Lekker Bezig Schiedam. Na afloop van de wandeling is er tijd voor een kopje koffie of thee. De koffie, thee en de deelname zijn gratis. Voor meer informatie  en aanmelden kunt u telefonisch contact opnemen met het Centrum Huisartsen via 010-4267355 of met Hilde Pape via telefoonnummer 06-40475138


  Bezoeken
 • Kinderboekensoos

  Voorlezen bij jonge kinderen is van groot belang voor hun taalontwikkeling. Daarom organiseren wij op de woensdagochtenden in de oneven weken, tussen 9.30 tot 11.30 uur de Kinderboekensoos. Een vrijwilliger leest samen met peuters (0 tot 4 jaar) en hun ouder(s)/ verzorger(s) boekjes voor. U bent welkom met uw kind, het is volledig vrijblijvend en gratis.


  Bezoeken
 • Nieuwsbrief

  Sinds kort hebben we een Nieuwsbrief, waarin een overzicht staat van alle inititatieven en de openingstijden. 


  Bezoeken
 • Zelf een goed initiatief?

  Neem contact op met WOT. Schiedammer ben je samen!


  Contact